Robolab logo

Delo v laboratoriju

Študentje ste vabljeni, da se v Robolabu aktivno vključite v trenutne projekte. V okviru Analize in sinteze gibanja pri človeku in stroju razvijamo robotske sisteme za industrijo in človeka.

V Robolabu trenutno tečejo trije večji mednarodni projekti:

  • pri projektu CYBERLEGs Plus Plus, ki je nadgradnja že prej obstoječega projekta CYBERLEGs, razvijamo nov nosljiv senzorni sistem za vodenje robotske proteze (www.cyberlegs.eu/).
  • pri projektu TERRINet (The European Research Robotics Network) skupaj s 13 tujimi partnerskimi inštitucijami omogočamo študentom, raziskovalcev in industriji brezplačen trans-nacionalen dostop do najnovejše robotske opreme, raziskovalnih storitev in različnih treningov ter izobraževanj (www.terrinet.eu).
  • v sodelovanju z avstrijskimi partnerji pri projektu REHA2030 razvijamo rehabilitacijsko napravo za vadbo prstov in zapestja ter model za rehabilitacijo v domačem okolju z oddaljenim dostopom terapevta http://www.si-at.eu/si2/reha-2030/).

Trenutna večja projekta za slovensko industrijo sta:

  • projekt GOSTOP, pri katerem razvijamo adaptivno robotsko celico za nadzor kakovosti izdelkov (www.gostop.si). 
  • projekt MMO3D, kjer razvijamo mobilno robotsko celico z inovativnim pristopom v 3D tiskanju po krivinah z dodanimi ojačitvenimi vlakni (http://www.si-at.eu/si2/mmo3d/).

Študentje aktivno sodelujejo še pri drugih industrijskih projektih.

DIR 2019

The event DIR 2019 will take place at ULFE from 1. 4. - 5. 4. 2019


Robo-Japan 2018

Students excursion to Japan 2018